
ارز های دیجیتال
آنچه در این مقاله می خوانیم..!








تاریخچه ارزهای دیجیتال
ریشههای ارز دیجیتال اولین بار در دهه 1990 با تاسیس شرکت دیجی کش توسط دیوید چاوم مطرح شد.دیجیکش که در آن از علم رمزنگاری استفاده شده بود، بستری برای بانکها فراهم میکرد تا به وسیله آن قابلیت انتقال ارزش به صورت الکترونیکی فراهم شود. یک مورد از بهترین ای-گلدها با پشتوانه طلا در سال 1996 ایجاد شد.یکی از پول های دیجیتال مطرح دیگر لیبرتی رزرو به انگلیسی liberty reserve)) بود که در سال 2006 بوجود آمد .این سرویس به افراد اجازه میداد تا پول دلاری و یورویی خودرا به رزرو آزادی تبدیل کرده تا بتوانند آن را آزادانه با دستمزد 1% بین یگدیگر رد و بدل کنند.هردو این سرویس ها متمرکز بوده و برای استفاده در پول شویی شهرت دارند.همین امر موجب شد تا دولت آمریکا هردو سرویس را تعطیل کندو علاقه به استفاده دوباره ارزهای دیجیتال را افزایش دهد. این امر با معرفی ارز بیت کوین در سال 2009 بود که آن را به عنوان بزرگترین و بهترین پول دیجیتال تبدیل کرد . از جمله نقاط قوت بیت کوین در برابر سایر نمونه های قبل استفاده از دفتر کل توزیع شده بود. همچنین بیت کوین راه تازه ای را در پیش روی افراد قرار داده تا بتوانند بدون واسطه سرمایه های خودرا مبادله کنند.
ارز دیجیتال چیست ؟
واژه ارز دیجیتال ترجمه فارسی کلمه انگلیسی (crypto currency) است . این کلمه انگلیسی از دو واژه crypto به معنای رمز و currency به معنای ارز تشکیل شده است. به همین دلیل از معادل رمز ارز ، ارز رمز نگاری شده یا ارز رمزینه برای این عنوان نیز استفاده میشود. ارز دیجیتال در حقیقت یک شکل الکترونیکی از پول است که به صورت رمزنگاری شده در اینترنت از یک فرد به فرد دیگرمتصل میشود. نکته این که رمزارزها غیرقابل هک هستند .
رمز ارزها چگونه کار میکنند؟
به ارزهای دیجیتال نوعی پول دیجیتال گفته میشود که با استفاده از فناوری رمزنگاری ایجاد شده است.به همین دلیل تقلب در ارزهای دیجیتال تقریبا غیرممکن است.این ارزهای دیجیتال از طریق شبکه های غیرمتمرکز مبتنی بر فناوری بلاک چین ایجاد شده و مدیریت میشوند. فناوری بلاک چین اصولا یه دفتر کل توزیع شده است که از طریق شبکه ای از رایانه های متصل به هم به فعالیت خود ادامه میدهد .ویژگی مهم ارزهای رمز پایه این است که این نوع ارزها توسط بانک های مرکزی یا دولت ها متغیر نمیشوندو همین ویژگی باعث میشود که آن ها از مداخله یا دستکاری دولت ها در امان باشند.ارز دیجیتال مانند اسکناس یا سکه قابل لمس نیست . با استفاده از رایانه حساب شده و منتقل میشود.موفق ترین و پرکاربرد ترین شکل ارز دیجیتال ، ارز رمزنگاری شده بیت کوین است . ارز دیجیتال با استفاده از کارت های اعتباری و صرافی های آنلاین رمزنگاری قابل معامله است. تراکنش ارزهای دیجیتال بصورت همتا به همتا ( (p2pعمل میکند و بر اساس مدل استفاده شده ، نیاز به واسطه ها را از بین میبرند.
تفاوت ارزهای دیجیتال با پول های معمولی چیست ؟
غیر قابل برگشت بودن تراکنش ها : یعنی اینکه اگر انتقال ارز دیجیتال را انجام دهید و تراکنش شما تایید شود دیگر نمی توانید آن را برگردانید در صورتی که ،گیرنده مایل باشد ارز انتقال داده شده را برگرداند. اما این روش در بانک ها متفاوت است اگر به اشتباه پولی به حساب شخص دیگری انتقال داده شود در نهایت میتوان با پیگیری قضایی آن را پس گرفت .اما اگر ارز دیجیتال یا بیت کوین را اشتباها به ادرس شخص دیگر بفرستید باید بیخیال آن شوید!
ناشناس بودن یا نیمه ناشناس بودن : آدرس کیف پول ها که همان نقش شماره کارت یا شماره حساب را در حساب های بانکی دارند شامل اطلاعات هویتی نمیشوند. این نوع آدرس ها از رشته عبارات حروف و اعداد تشکیل شده اند که تنها با بررسی تاریخچه تراکنش ها و تحلیل های عمیق میتوان به هویت افراد پیوند زد .
فرامرزی رمزارزها : ممکن است هنگام ارسال پول به نقاط مختلف دنیا با سیستم های فعلی تا چندین روز طول بکشد ولی ارزهای دیجیتال این کار را میتوانند در عرض چند دقیقه انجام دهند به این دلیل که ارزهای دیجیتال محدودیت مرزی ندارند و آن ها را میتوان از هرنقطه ای در دنیا به نقطه دیگر فرستاد.
امنیت ارزهای دیجیتال : این امنیت در مبادله های درون شبکه ای توسط قدرت هش به اشتراک گذاشته توسط افراد تامین میشود . از طرفی سیستم رمزنگاری امکان کلید عمومی و کلید خصوصی را به افراد میدهد که بتوانند کنترل ارزهای دیجیتال خود را بر عهمده بگیرند و افراد دیگری نتوانند به آن دسترسی پیدا کنند.
انحصاری نبودن رمزارزها : افراد برای اینکه بتوانند از شبکه های ارز دیجیتال مختلفی مانند بیت کوین اتریوم ، لایت کوین و... استفاده کنند ، نیازی نیست از شخص ، گروه یا سازمانی اجازه بگیرند میتوانند کل تاریخچه تراکنش هارا دانلود کرده و اقدام به ارسال یا دریافت ارز کنند .
انواع ارزهای دیجیتال
تاکنون بیش از ده هزار نوع مختلف از انواع ارز دیجیتال در جهان تولید شده است اما در کل از نظره زیرساختی و فلسفه سه نوع اصلی ارز دیجیتال داریم :
- بیت کوین
- آلت کوین
- توکن

بیت کوین
بیت کوین اولین ارز دیجیتال بود که به بازار آمد و این ارز در بستر بلاک چین طراحی شده است که در حال حاضر بیت کوین ارزشمندترین ارز دیجیتال است.
آلت کوین
بیشتر الت کوین ها نسخه هایی از بیت کوین هستند البته با تغییرات کمتر. در واقع این نکته را باید در نظر گرفت که همه التکوین ها اینگونه نبوده و برخی التکوین ها با تفاوت بسیار زیاد با اهداف متفاوت با بیت کوین وجود دارند . از جمله این التکوین های متفاوت را میتوان به اتریوم و نئو اشاره کرد این دو التکوین پلتفرم های بزرگی هستند که برای ساخت اپلیکیشن در بستر بلاکچین بکار میروند .
توکن
توکن ها بسیار منحصر به فرد هستند زیرا بلاک چین خودرا ندارند. توکن ها در برنامه های غیرمتمرکز به کار میروند. در واقع توکن ها ارزهایی هستند که درون یک برنامه برای خرید و فروش و... به کار میروند.اما از آن جا که اپلیکیشن ها در بستر بلاک چین ساخنه شده اند ، نقل و انتقال مالی با توکن توسط اتریوم یا نئو قابل تایید است.
از رایج ترین انواعی که برای ارزهای دیجیتال وجود دارد ،دسته بندی براساس حوزه فعالیت آنهاست که در آن ارزها به سه دسته تقسیم بندی می شوند :
- پول های دیجیتال
- ارزهای دیجیتالی پلتفرمی
- ارزهای دیجیتالی مالی
پول های دیجیتال :
عملکرد پول های دیجیتال همانند پول های واقعی میباشد که قادر به ذخیره و انتقال ارزش، سرمایه گذاری ، قابلیت خرید و... هستند .
مزایای پول های دیجیتال نسب به پول های واقعی
- عدم نیاز به جابجایی به دلیل نداشتن ماهیت فیزیکی
- راحتی در انجام معاملات به دلیل حذف واسطه ها
- مصونیت تورمی و کاهش ارزشی
- امنیت بسیار بالا
انواع ارزهای دیجیتال که در دسته بندی پول های دیجیتال قرار میگیرند
بیت کوین(BTC) ، لایت کوین LTC)) ، ورت کوینVTC) ) ، دوژ کوین DOGE)) و نانو NANO)) که این ارزها در بستر شبکه بلاک چین به صورت غیرمتمرکز فعالیت میکنند. و مهم ترین پول دیجیتال بیت کوین است که در سال 2008 توسط شخصی به نام مستعار ساتوشی ناکاموتو معرفی و درسال 2009 در بازار عرضه شد و در سال 2018 بیشترین مقدار سرمایه را در بازار ارز دیجیتال به خود اختصاص داده است.
پول های دیجیتال به دو دسته تقسیم می شوند
1_ ارز های دیجیتال ثابت : این نوع ارزها دارای پشتوانه هستند که میتوانند دارایی هایی مانند : طلا ، ارزهای فیزیکی یا هر دارایی مالی که بتوان روی آن قیمت گذاشت . همچنین از نوسانات قیمتی در امان بوده که در نهایت دارای برتری نسبت به ارزهای کاغذی موجود در بازار هستند.و مهم ترین ارز دیجیتالی ثابت تتر (USDT) میباشد .
2_ ارزهای دیجیتال امن : از ویژگی های مهم این نوع ارزها ناشناس بودن هویت دوطرف معامله میباشد یعنی اینکه هویت افراد در انجام معامله کاملا نامشخص بوده و هیچ راهی برای پیگیری و شناسایی افراد وجود ندارد. یکی از مزیت های ارزهای دیجیتال امن این است که مشمول مالیات نمی شوند ، به ویژه برای انجام معاملات با حجم بالای انتقال وجه، بسیار به صرفه است . و اتر مهمترین ارزهای دیجتال امن میتوان به مونرو (XMR) زی کش (Zcash) ، نو کوین (Nav coin) ، فور(PHR) . زن کش (Zen) و تمام این ارزها برپایه بلاک چین قرار گرفته اند .
ارزهای دیجیتال پلتفرمی :
این نوع ارزها یک نوع قرارداد هوشمند بوده و مانند پول های دیجیتال برپایه بلاک چین هستندواین ارزها رمز پایه ای نرم افزارهایی هستند که توانایی انجام فعالیت های مختلف را در شبکه بلاک چین به افراد میدهد.و این پلتفرم ها مزایایی دارند که میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- حذف واسطه ها از معاملات
- کاهش هزینه انجام معاملات به واسطه حذف واسطه ها
- امنیت بالای معاملات به دلیل استفاده از کد های دیجیتالی بسیار پیچیده ای که در این قرارداد های هوشمند استفاده می شود .
- فراهم کردن امکان ایجاد اپ های غیر متمرکز (DApps) مانند (ICO) ها با استفاده از این پلتفرم ها
و یکی از مهم ترین پلتفرم ایجاد شده در بازار ارزهای دیجیتال اتریوم میباشد.
ارزهای دیجیتال مالی :
هدف این نوع ارزها انجام انواع فعالیت های مالی به صورت دیجیتالی با حذف واسطه ها و کمترین هزینه میباشد و این ارزها به شش دسته تقسیم می شوند :
1_ ارزهای دیجیتالی پرداخت : درحقیقت پلتفرم هایی هستند که هدف آن ها انجام معاملات و تراکنش هابصورت آنلاین و غیرمتمرکز میباشد. با انجام پرداخت ها از طریق کیف پول ها تمامی واسطه های موجود در بین دوطرف ،انجام معاملات از بین رفته و هزینه انجام آن ها به حداقل می رسد. از مهم ترین پلتفرم های پرداخت میتوان به اومیسگو (OMG) ، ریپل (XRP) ، استلار لومنز(XLM) و ریکوئست نتورک(REQ) اشاره کرد .
2_ ارزهای دیجیتالی صرافی ها : این نوع ،ابزاری برای خرید وفروش ارزهای دیجیتال محسوب میشود و پلتفرم هایی هستند که بطور آنلاین در بستر بلاک چین فعالیت کرده و وظیفه خرید و فروش رمزارزهای مختلف را بر عهده دارند.که این پلتفرم ها در سه نوع ارزهای دیجیتالی صرافی های متمرکز ، غیر متمرکز و هم کنش پذیر تقسیم بندی می شوند .
3_ ارزهای دیجیتالی سرمایه گذاری : این ارزها در بستر بلاک چین و بصورت غیرمتمرکز فعالیت میکنند و هدف این ارزها تسهیل و کاهش هزینه در انجام معاملات سرمایه گزاری از طریق حذف واسطه ها و بالا بردن امنیت ارزهای دیجیتال در این نوع معاملات است که مهم ترین انها پالی مث (POLY) ، ایکونومی(ICN) ، کریپتو 20 (C20) می باشند .
4_ ارزهای دیجیتال قرض و وام : این ارزها دادن وام ، بدون واسطه و بصورت غیرمتمرکز در بستر بلاک چین را ممکن میسازد که مهم ترین انها : ات لند(LEND) ، ریپیو کردیت نتورک(RCN) می باشند .
5_ ارزهای دیجیتال جذب سرمایه : پلتفرم هایی هستند که جذب سرمایه و پول را با استفاده از شبکه بلاک می باشد .(KICK)چین بصورت غیرمتمرکز ممکن میکند که مهمترین این ارزها کیک آی سی او
6_ ارزهای دیجیتالی بیمه : این ارزها امکان بیمه را بوسیله قراردادهای هوشمند بطور غیرحضوری در بستر بلاک چین فراهم میکنند که مهمترین آن بیمه بایت بال(GBYTE) است .
ارزهای دیجیتال مشهور

بیت کوین (BTC)
یک ارز غیرمتمرکز است که زیره نظره هیچ مجموعه و سازمان خاصی پشتیبانی نمیشود.بنابراین هر کاربر به عنوان عضوی از زنجیره بیت کوین ، به عنوان کاربر این ارز در مجموعه مجازی بیت کوین فعالیت میکند و بطور همزمان بخشی از بانکداری مجازی این ارز را به عهده داردو امروزه بیت کوین بیش از 60% از بازار ارز دیجیتال را در اختیار دارد و در بین سایر ارزهای دیجیتال رتبه اول را دارد. که این ارز توسط ساتوشی ناکاموتو در سال 2008 به دنیا معرفی شد .
اتریوم (ETH)
این ارز در سال 2014 تامین مالی شدو در سال 2015 توسط جوان 23 ساله روسی به نام ویتالیک بوترین معرفی و راه اندازی شد و در سال 2016 اتریوم به دو بلاک چین تقسیم شد که نسخه جدید آن با بلاک چین اتریوم کلاسیک به روی کار آمد .اتریوم در سال 2018 که به اوج قیمت خود یعنی 1400 دلار رسیده بود ، فاصله زیادی دارد و قیمت فعلی آن حدود 90% پایین تر از بالاترین قیمت است . ممکن است این کاهش قیمت ناامیدکننده باشد اما میتواند نشان دهنده جای رشد خیلی زیاد آن باشد .بلاک چین اتریوم برای اجرای کدهای برنامه نویسی برنامه های غیرمتمرکز طراحی شده است و اتریوم همانند بیت کوین یک بلاک چین توزیع شده عمومی است با این تفاوت که اگر بلاک چین بیت کوین فقط ب عنوان یک نرم افزار بنام بیت کوین روی آن اجرا شود ،بلاک چین اتریوم قابلیت پشتیبانی از هزاران نرم افزار و سرویس های مختلف را دارد .
ریپل (XRP)
این ارز توسط Jed Mc Caleb در سال 2012 به عنوان یکی ار بهترین ارزهای دیجیتال ،به منظور تسهیل امنیت و فوریت معاملات جهانی با استفاده از توکن ها معرفی و راه اندازی شدو هدف از راه اندازی این سیستم این است که معاملات به جای فرایند ماینینگ، از طریق اجماع میان اعضای شبکه تایید میشدند.این نسخه از سیستم ریپل برای حذف مبادلات متمرکز بیت کوین طراحی شد که یکی از مزیت های آن ، مصرف کمتر برق نسبت به بیت کوین بودو همچنین در این سیستم تراکنش ها بسیار سریع انجام میشوند.همین نکته باعث شد که ریپل در سال 2012 به عنوان یکی از بهترین ارزهای جهان معرفی شود .
بیت کوین کش (BCH)
این ارز یک شاخه از بیت کوین است که در سال 2017 با تغییر در کدهای بیت کوین طراحی شد که بتواند سرعت عمل در پرداخت های کوچک و روزمره را بالا ببرد .
لایت کوین (LTC)
این ارز در سال 2011 توسط جوانی چینی بنام چارلی لی (charlie lee) فارغ التحصیل MIT و منهدس سابق گوگل ایجاد شد و به عنوان نسخه نقره ای بیت کوین طلایی نامیده شد. لایت کوین براساس یک شبکه پرداخت جهانی متن باز ایجاد شده که هیچ سازمانی بر آن نظارت نمیکند و از سیستم اثبات کار استفاده میکند.این ارز شبکه بلاک چین سریعتری دارد، بنابراین معاملات سریعتر تایید میشوند .ارز لایت کوین محدود میباشد با این فرض که برعکس بیت کوین که فقط 21 میلیون از آن قابل استخراج است ، لایت کوین تا 84 میلیون واحد استخراج خواهد شد .
دش (Dash)
در بازار ارز دیجیتال دش به عنوان کوین یا سکه سیاه شناخته میشود. که در سال 2014 توسط ایوان دافیلد (Evan Duffield) ایجاد شد و با استفاده از CPU یا GPU استخراج میشود و این ارز نام خودرا از Dark Coin به Dash تغییر داد که باعث محبوبیت و شهرت در میان کاربران شد . چون یکی از اهداف این ارز، عدم توانایی در پیگیری جابجایی ارز بین حساب های مختلف است .
کاردانو(ADA)
این ارز یکی از امن ترین ارزهای جهان است که از یک فناوری به خصوص و بسیار کم حجم در استخراج و جابجایی ارز بهره میبرد و این ارز به سخت افزار قدرتمند برای پردازش نیاز ندارد به دلیل این که سرعت جابجایی و میزان امنیت بیشتری را نسبت به بیت کوین ارائه می دهد .
بایننس کوین (BNB)
این ارز توسط صرافی بایننس که یکی از اولین صرافی ارزهای دیجیتال و دومین صرافی بزرگ جهان در زمینه جابجایی مالی بین الملی شناخته میشود برای جایگزین بیت کوین به بازار ارائه شد.و هدف از ایجاد این ارز ، جذب سرمایه برای توسعه و گسترش صرافی بایننس بود و این ارز از امنیت و سرعت پردازش قابل قبولی برخوردار است .
ترون (TRX)
ترون یکی از جاه طلبانه ترین پروژه ها در فضای در حال حاضر ارزهای دیجیتال وبلاک چین است و هدف ان ساخت یک اینترنت غیرمتمرکز است. ترون برخلاف بعضی ارزهای دیچتال دیگر قابل استخراج نیست و تایید تراکنش ها از طریق الگوریتم اثبات سهام نمایندگی شده انجام می شود . این ارز در سپتابر سال 2017 و پس از اولین (ICO) موفق ترون ساخته شد .
تتر(USDT)
تتر در سال 2014 بنام ریل کوین (Realcoin) راه اندازی شدو بعد از مدتی در ماه نوامبر توسط شرکت finex مالک تشکیلات تتر و صاحب صرافی ارز دیجیتال بیت فینکس (Bitfinex) که آن را پایه گزاری کرد و دوباره نام گزاری شد. تتر یکی از ارزهای بسیار کم نوسان است که به همین دلیل ماهیت متفاوتی با سایرین پیدا کرده و بیشتر از همه به ثبات مشهور است.این توکن با پشتیبانی دلار آمریکا ایجاد شده است و تولید این توکن ها نسبت به دلار آمریکا انجام میشود به همین دلیل قیمت آن اغلب ثابت است و نسبت به قیمت دلار تغییر میکند همین امر باعث میشود ریسک خرید یا نگهداری پول را کم می کند .
دلایل معروف شدن ارزهای دیجیتال

انتقال سریع ارزهای دیجیتال
تکنولوژی بکار رفته در ارزها امکان انتقال بسیار سریع پول را برای افراد فراهم میکند. حتی انتقال ارزها از قاره به قاره دیگر تنها چند دقیقه زمان می برد .
پر نوسان بودن ارزهای دیجیتال
مهم ترین دلیل معروف شدن ارزهای دیجیتال رشد خیره کننده آنها در چند وقت اخیر بوده و بدلیل نوخاسته بودن این بازار ممکن است در یک روز قیمت یکی از آنها چند ده درصد رشد یا چند ده درصد ریزش کند .
امنیت بالا و ناشناخته بودن
هنگام تراکنش های پول های دیجیتال نمیتوان تقلبی انجام داد و امکان هک شدن هم وجود ندارد مگر اینکه کیف پول ها را هک کنند .
هویت کاربران
ارزهای دیجیتال نیازی به مدرک شناسایی ندارند وبرای همه کاربران به راحتی قابل معامله و استخراج است و هیچ وابستگی به یک سرور مشخص ندارند برای اینکه از سیستم غیر متمرکز استفاده می کنند و این کار باعث میشود افرادی که از این رمزارزها استفاده می کنند هویت آنها پنهان بماند و ارزهای دیجیتال امکان انتقال سریع پول را به مردم می دهد .
مزایای ارزهای دیجیتال

راحتی انجام معاملات
پرداخت با ارزهای دیجیتال به دلیل ماهیت مبتنی بر شبکه دارای سرعت بالا و ساده هستند و افراد می توانند بطور لحظه ای هر مقدار ارز دیجیتال را توسط یک کیف پول (wallet) به هرجایی از نقاط دنیا انتقال دهند .
کارمزد پایین
ارزهای دیجیتال بدلیل اینکه مجموعه یا سازمانی برای کنترل تراکنش ها ندارند هزینه کارمزد هم ندارند . معمولا کارمزد در معاملات جهت هزینه های صرافی ها و درگاه پرداخت می شود که کارمزد آن چیزی حدود 0.01% از معامله است .
امنیت بالا
امنیت ارزهای دیجیتال بسیار بالاست به این دلیل که ارزهای دیجیتال از بلاک چین استفاده میکنند و امکان هک شدن شبکه آنها وجود ندارد مگر اینکه هکرها بتوانند حداقل به 51 درصد سیستم ماینر دسترسی پیدا کنند که این کار عملا غیرممکن است
اصلاح ساختار اقتصادی
ارزهای دیجیتال طوری مدیریت می شوند که از تورم و چاپ بی رویه پول جلوگیری می کند و بیشتر ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین ، ریپل تعداد آنها محدود است و بعد از استخراج آخرین واحد ، عمل استخراج به پایان می رسد و این عمل باعث می شود احتمال گسترش حجم پول به دلیل کسری بودجه های دولتی اتفاق نیفتد که همین امر باعث کاهش تورم و اصلاح ساختار اقتصادی کشور می شود .
عدم وجود فرد ثالث
تنها خود ما هستیم که کنترل ارزهای دیجیتال یا رمز ارزها را به عهده داریم که این موضوع باعث حذف کامل افراد واسطه یا فرد ثالث شده است یعنی اینکه بانک ها ، شرکت ها ، دولت یا حکومت ها ارزهای دیجیتال ما را کنترل نمی کنند و این موضوع در اطمینان حفظ پول و سرمایه افراد می تواند از اهمیت بالایی برخوردار باشد .
عدم تورم ارزهای دیجیتال
رمز ارزها نمی توانند مانند پول های عادی برای افراد یا جامعه مشکل ایجاد کنند چون تورم زا نیستند.و تورم زا نبودن ارزهای دیجیتال دو دلیل دارد :
1_ تعداد ارز دیجیتال محدود است مثلا بیت کوین به 21 میلیون عدد میرسد و بیشتر از آن دیگر نمیتوان بیت کوین تولید کرد .
2_ هیچ شرکت یا سازمانی نمیتواند بطور غیرمجاز ارز دیجیتال تولید کند و یا اینکه بتواند با سیاست گذاری های مالی ارزش رمزارزی را پایین بیاورد .
معایب ارزهای دیجیتال

ثبات قیمت
نوسان قیمت ارزهای دیجیتال به دلیل عدم دخالت دولت ها در این سیستم بالاست . پر ریسکی بودن بازار ارزها باعث شده تا سرمایه گزاران با ریسک کمی در یک بازار فعالیت کنند . این نکته که نداشتن ثبات قیمت برای عده ای به منظور نوسانگیری مفید می باشد .
عدم وجود قوانین محکم
ارزهای دیجیتال زیره نظر سازمان یا دولتی نیستند به همین دلیل هنوز قوانین محکمی برای انها وجود ندارد و زمانی که کلید خصوصی این رمزارزها در اختیار فرد قرار میگیرد ، دیگر شخص ثالثی در میان نیس و اگر شخصی ارز دیجیتالی را به اشتباه به شخص دیگری ارسال کند امکان برگشت سرمایه از دست رفته تقریبا صفر است .
عدم کنترل
فرض کنید روزی مردم بجای استفاده از پول های سنتی از ارزهای دیجیتال استفاده کنند نکته اینجاست که ارزهای دیجیتال قابل ردیابی نیستند پس در این صورت اگر کلاهبردای شود امکان پیدا کردن ارز سرقت شده وجود ندارد و این باعث پایداری سیستم مالی کشور و پیدایش مشکلات امنیتی می شود تا جایی که اگر شخص دارای تعداد زیادی ارزدیجیتال باشد در صورت مرگ شخص موجودی حسابش قابل انتقال به وارث ها نیست .
نوسان
قیمت و ارزش ارزهای دیجیتال در حال نوسان است و هنوز به یک قیمت ثابت نتوانسته برسد ، یعنی اینکه بعضی ها توانسته اند عدد و ارقام زیادی را برای خود فراهم کنند و در کناره آن افراد زیادی نیز پول های بزرگی را از دست دادند پس در نتیجه در زمان خرید و فروش باید با احتیاط عمل کرد تا بتوان بیشترین سود را بدست آورد .
ارتکاب جرم
ارزهای دیجیتال میتوانند در موارد های غیرقانونی استفاده شوند . خیلی از مردم و دولت ها از مشکل هایی مانند تبادل کالاهای غیرمجاز و پولشویی می ترسند و ارزهای دیجیتال می تواند مهیا ساز این اوضاع باشد و بدلیل دقیق بودن اطلاعات بلاکچین و ارزهای دیجیتال می توان به راحتی موارد غیرقانونی را ردیابی و غیرفعال کرد .
پاسخ به سوالات متداول در زمینه ارزهای دیجیتال
رمز ارز در واقع یک رسانه معامله ای مجازی است که برای اعتماد از معامله ها و نظارت در ایجاد واحدهای سیستم از رمزارز استفاده می کنند و این نرم افزار بر پایه یک نرم افزار منبع باز رمزارزی و شبکه است .
رمزارز به دو صورت امنیت شدید و ناشناس بودن آن به بالاترین عرصه شناخته شده است و معامله های انجام شده به وسیله این سیستم امکان برگشت و تقلب نیست و رمز ارزها قابل اطمینان تر از ارز معمولی در بازار هستند بدلیل اینکه هزینه ها به کمترین حد می رسند .
ارز دیجیتال به تصویری از پول گفته می شود که امکان جابجایی در شبکه رایانه ای را داشته باشد .
ارز رمزنگاری شده در سال 2009 بوجود آمد و نوعی ارز دیجیتال است که انتقال و تولید آن با استفاده از فرایند های خاص رمزگذاری شده ، کنترل می شود و در بستر بلاک چین بصورت غیرمتمرکز کار می کند.
ارز مجازی در سال2012 توسط بانک مرکزی اروپا ایجاد شد که یک شیوه پرداخت در بین افراد یک گروه خاص است که بطور آنلاین در یک شبکه خصوصی معامله می کنند .
بیت کوین ، اتریوم و لایت کوین از محبوب ترین ارزهای دیجیتال میان مردم اند .
کوین یا سکه ها برای انجام تراکنش ها ، از شبکه بلاکچین جدا و مخصوص استفاده می کنند ولی توکن ها شبکه بلاکچین جدا ندارند و تنها از یک شبکه بلاکچین میزبان استفاده می کنند و بیشتر توکن ها از زیر مجموعه شبکه های Ethereum و Omni ایجاد شده اند .
ارزها از تکنولوژی غیرمتمرکز استفاده می کنند و به افراد توانایی پرداخت امن و ذخیره پول را بدون نیاز به ثبت نام یا استفاده از مجموعه های واسطه میدهدو بیشتر ارزها در بستر بلاک چین اجرا می شوند و اکثر واحد های اصلی ارز دیجیتال به غیر از توکن ها بوسیله یک نوآوری به نام ماین یا استخراج تولید می شوند .